Euroopan kemikaaliviraston ECHAn uusi toimistorakennus valmistuu Helsingin Telakkarantaan vuoden 2019 lopussa. Hankkeen toteuttaja on Skanska, jonka kanssa ECHA on solminut tiloista vuokrasopimuksen.

 

ECHAn kahdeksankerroksinen toimitalo tulee sijaitsemaan keskeisellä paikalla osoitteessa Telakkakatu 6. Rakennuksen arkkitehtisuunnittelusta vastaa L Arkkitehdit Oy.

Hanke käynnistyi viime vuonna alueen vanhojen rakennusten ja rakenteiden purkutöillä. Uudisrakennuksen osaksi ja sen sisälle jää vanha punatiilinen puutyöpajarakennus, jonka ulkovaippa on suojeltu. Vieressä sijaitseva suojeltu vanha konepajarakennus uudistetaan täysin. Taloon tulee kokous- ja tapahtumakeskus. Kahden rakennuksen välille tehdään kulkuyhteys.

Rakennuskokonaisuuteen valmistuu yhteensä noin 17 500 neliötä vuokrattavaa tilaa. Uusiin tiloihin siirtyvät ECHAn noin 650 työntekijää.

Teollisuusalue kokee muodonmuutoksen

Skanska on myös aloittanut Helsingin Telakkarannan ensimmäisen asuntokohteen As Oy Helsingin Annexin rakennustyöt. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy.

Kahdeksankerroksiseen rakennukseen valmistuu 29 asuntoa kaksioista yli 130 neliömetrin huoneistoihin. Telakkarantaan rakennetaan neljän asuinrakennuksen kokonaisuus. Seuraavaksi liikkeelle on lähdössä Helsingin Court, jota seuraavat Yard ja Knot.

Telakkarannan hankkeen kautta viimeinen Helsingin kantakaupungissa sijaitseva vanha teollisuusalue kokee muodonmuutoksen asumisen, liiketoiminnan ja kaupunkikulttuurin käyttöön.

Alueen rantapromenadin varrelle suunnitellaan ravintola- ja kahvilatiloja. Kokonaisuudessaan alueen arvioidaan valmistuvan 2020-luvun puolivälissä.

 

Löydät tarkemmat projektitiedot ja yhteystiedot FaktaNet Livestä.

ECHAn toimitalohankkeen perustiedot

Rakennuttajan edustaja:

Skanska Talonrakennus Oy

KVR-urakoitsija:

Skanska Talonrakennus Oy

Arkkitehti:

L-Arkkitehdit Oy

Rakennesuunnittelija:

Sweco Rakennetekniikka Oy

Aloitus:

Huhtikuu 2018

Valmistuu: 

Vuonna 2019, 4. vuosineljänneksellä

Urakkamuoto:

KVR-urakka

Bruttoala:

17 500 neliömetriä

Tämä on vain yksi esimerkki tuhansista rakennusprojekteista, joiden yksityiskohtaiset tiedot löytyvät FaktaNet Livestä. Kokeile ilmaiseksi ja tutustu kaikkiin sinua kiinnostaviin projekteihin!

Kokeile ilmaiseksi