Vantaan Tikkurilaan rakennetaan uusi kirkko, joka on lähivuosien suurin kirkollinen rakennushanke Suomessa. Kirkon korttelin purkutyöt ovat käynnistyneet ja rakentamaan päästään alkuvuodesta 2019. Kirkko otetaan arviolta käyttöön syksyn 2020 aikana.

Kirkon rakennuttaa Vantaan seurakuntayhtymä. Pääsuunnittelija on OOPEAA Office for Peripheral Architecture Oy. Rakennusurakoitsijana toimii Lujatalo Oy. Projektiallianssimallilla toteutettavan kirkkohankkeen rakennuttajakonsulttina on Boost Brothers Oy.

Kaikille avoin kohtaamispaikka

Koko hankkeen kustannusarvio on 21,3 miljoonaa euroa. Rakennuksen bruttoala on 3 550 neliömetriä.

Tikkurilan kirkkoon rakennetaan lasten ja perheiden kohtaamispaikka sekä kaikille avoin kahvila. Kirkon päämateriaali tulee olemaan tiili. Suunnitelmissa on myös rakentaa viherkatto toimistojen kattopinnoille

Saumaton kokonaisuus

Uuteen, aikaisempaa korkeampaan kortteliin rakennetaan Tikkurilan uuden kirkon ja Vantaan seurakunnan tilojen lisäksi liike- ja toimistotilaa sekä noin 500 asuntoa.

Kaupunkikuvallisesti Tikkurilan kirkko ja Bethanian asuinkortteli tulevat muodotamaan saumattoman  kokonaisuuden, joka istuu ympäristön muuhun ilmeeseen ja arkkitehtuuriin.

Tikkurilan kirkko
Havainnekuva Tikkurilan kirkkosta. Kuvalähde: OOPEAA

Jokirinteen oppimiskeskus

Rakennuttaja:

Vantaan seurakuntayhtymä

Arkkitehti:

OOPEAA

Rakennuttajakonsultti:

Boost Brothers Oy

Rakennusurakoitsija:

Lujatalo Oy

Urakkamuoto:

Allianssiurakka

Kustannusarvio:

21,3 miljoonaa euroa

Bruttoala:

3550 neliömetriä

Rakentamisen aloitus:

keväällä 2019

Valmistuu:

syksyllä 2020

Tämä on vain yksi esimerkki tuhansista rakennusprojekteista, joiden yksityiskohtaiset tiedot löytyvät FaktaNet Livestä. Kokeile ilmaiseksi ja tutustu kaikkiin sinua kiinnostaviin projekteihin!

Kokeile ilmaiseksi