Turun Teknologiakiinteistöt rakennuttaa Turku Energialle uuden pääkonttorin Itäharjun alueelle. Nelikerroksisen rakennuksen kokonaispinta-ala tulee olemaan reilut 7 000 neliömetriä. Uuden pääkonttorin on tarkoitus valmistua niin, että rakennus voitaisiin ottaa käyttöön alkuvuonna 2022.

Turun Teknologiakiinteistöt ja Turku Energia ovat allekirjoittaneet 25 vuoden vuokrasopimuksen koskien Turku Energian uutta pääkonttoria, joka rakennetaan osoitteeseen Teollisuuskatu 40.  Uuden rakennuksen tieltä puretaan 1980-luvulla rakennettu toimisto- ja varastorakennus. Tavoitteena on, että uutta pääkonttoria päästäisiin rakentamaan mahdollisimman pian.

Hanke aloittaa Itäharjun muutoksen teollisuusalueesta toimisto- ja asuinalueeksi sekä tukee suunnitelmia rakentaa kansi yli Helsingin moottoritien, joka yhdistää alueet toisiinsa.

– Olemme tyytyväisiä saadessamme Turku Energian asiakkaaksemme. Pitkä vuokrasopimus luotettavan ja vakavaraisen toimijan kanssa sopii täydellisesti strategiaamme. Hanke on Teknologiakiinteistöille ja myös koko Turulle uuden alku, sillä sen myötä toimistomassa levittäytyy nykyisen tiedepuiston alueelta Itäharjun puolelle ja teollisuusalue alkaa väistyä toimistojen ja asuntojen tieltä, kertoo Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen tiedotteessa.

Turku Energian uuden pääkonttorin 7 000 neliön kokonaispinta-alasta toimistotilaa on 4 000 neliömetriä. Kiinteistöön tulee työtilaa noin 200 henkilölle sekä ravintola- ja neuvottelutiloja. Pysäköinti toteutetaan osin kiinteistön alle ja osin kiinteistön pihalle.

Rakennuksen on suunnitellut Sigge Arkkitehdit ja sen rakentamisesta vastaa Rakennustoimisto Lundén. Kiinteistön kadunsuuntaiset julkisivut rakennetaan kokonaan lasista ja pitkät sivut toteutetaan kolmiulotteisilla muoteilla valettavasta betonista, joka tuo pintaan elävyyttä.

Viikon_projekti_vko7_Turku_Energia_pienempi
Kuva: Sigge Arkkitehdit Oy

Ympäristöystävällinen ja energiatehokas

Rakennus toteutetaan Leed-sertifikaatin v4-version Platina-tason mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että kiinteistön aiheuttama ympäristökuormitus ja energiankulutus pyritään minimoimaan koko sen elinkaaren ajan.

Erityistä uudelle pääkonttorille on myös sen korkea S1-sisäilmaluokitus, joka ohjaa suunnittelua ja rakentamista sekä varmistaa, että rakennus on ensiluokkainen käyttää kaikissa lämpötiloissa.

Nykyaikaiset toimitilat

Turku Energian nykyinen pääkonttori ja tekniset tilat sijaitsevat Linnankadulla.  Alueen asemakaavaan tehdyistä muutoksista johtuen energiayhtiön muutto on ajankohtainen. 

– Uudet toimitilat ovat henkilöstöllemme iso asia ja tuovat meille uudenlaisia mahdollisuuksia toimintamme tehostamiseen, sisäiseen yhteistyöhön ja vuorovaikutuksen vahvistamiseen. Olemme tyytyväisiä siihen, miten Teknologiakiinteistöt on kuunnellut meidän toimitiloillemme asettamia tarpeita ja tavoitteita. Uusien toimitilojen myötä saamme nykyaikaiset ja energiatehokkaat tilat käyttöömme, ja odotamme innolla uusiin toimitiloihin siirtymistä, sanoo toimitusjohtaja Timo Honkanen Turku Energiasta.

Turku Energian tulevan pääkonttorin läheisyyteen sijoittuvat myös jatkossa varasto ja tekniset tilat.

Turku Energian uusi pääkonttori

Rakennuttaja:

Turun Teknologiakiinteistöt Oy

KVR-urakoitsija:

Rakennustoimisto Lundén Oy

Arkkitehti:

Sigge Arkkitehdit Oy

Rakennusurakoitsija:

Rakennustoimisto Lundén Oy

Rakennesuunnittelija:

Sweco Rakennetekniikka oy

Purku-urakoitsija:

Japusa Oy

Aloitus:

Helmikuu 2020

Tämä on vain yksi esimerkki tuhansista rakennusprojekteista, joiden yksityiskohtaiset tiedot löytyvät FaktaNet Livestä. Kokeile ilmaiseksi ja tutustu kaikkiin sinua kiinnostaviin projekteihin!

Kokeile ilmaiseksi